5 Σεπτεμβρίου 2012

συγχωνεύσεις ειρηνοδικείων και ... μαθήματα γεωγραφίας




Τρόπαια Γορτυνίας. Η αίθουσα του Ειρηνοδικείου (Φεβρουάριος 2009)



Μετά την ανακοίνωση της επικείμενης συγχώνευσης των «άγονων» ή υπολειτουργούντων Ειρηνοδικείων της χώρας, λόγω του μικρού αριθμού έκδοσης δικαστικών αποφάσεων, οι κάτοικοι της Δημοτικής Ενότητας Κοντοβαζαίνης, ήλπιζαν σε κάτι θετικό.

Όπως είναι γνωστό, εδώ και πολλά χρόνια, στην Κοντοβάζαινα του Δήμου Γορτυνίας (που  διοικητικά υπάγεται στο Νομό Αρκαδίας) έχει την έδρα του το Ειρηνοδικείο Ελευσίνος Πελοποννήσου, το οποίο υπάγεται στο Πρωτοδικείο Πύργου και στο Εφετείο Πατρών.

Στα σχέδια του Υπουργείου προβλέπεται, το άνω Ειρηνοδικείο Ελευσίνος Πελοποννήσου με τα Ειρηνοδικεία Ωλένης και Λαμπείας να ενοποιηθούν και ν΄αποτελέσουν το Ειρηνοδικείο Ολυμπίων με έδρα το Πελόπιο Ηλείας. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός, ότι κατά την περίοδο της χούντας, καταργήθηκε το ειρηνοδικείο της  Λαμπείας που συνεστήθη το 1836, και να μεταφερθεί για κάποιο διάστημα στην Κοντοβάζαινα!!!

Εντάξει, κάποιοι, το έχουμε ακουστά το Πελόπιο, όμως είναι καιρός απ΄ότι φαίνεται, ν΄αγοράσουμε κι έναν χάρτη της Πελοποννήσου!!!

Το μόνο που μας σώζει, είναι ότι στην περιοχή είμαστε φιλήσυχοι άνθρωποι!!! Διαφορετικά, η ταλαιπωρία που θα υποστεί κανείς για να μεταβεί στο δικαστήριο, ίσως να είναι μεγαλύτερη κι από την ενδεχόμενη ποινή που θα επιβληθεί από το Δικαστή!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου