17 Ιουνίου 2013

"τα Σπουργίτια τραγουδούν..."Με μεγάλη επιτυχία, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της Χορωδίας Τρίπολης στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρίπολης, την Κυριακή 16/6/2013.

Εκτός από τα "Σπουργίτια" της Χορωδίας Τρίπολης (αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η δεύτερή τους παρουσία, με πρώτη αυτής της Πρωτοχρονιάτικης Συναυλίας του Καλλιτεχνικού Σωματείου), συμμετείχαν και οι παιδικές χορωδίες Μεγάρων και Ναυπλίου.

Και οι τρεις παιδικές χορωδίες, άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις και καταχειροκροτήθηκαν από τους παρευρισκόμενους.

Την Χορωδία των ΣΠΟΥΡΓΙΤΙΩΝ διεύθυνε ο Τριπολίτης καθηγητής Μουσικής Διονύσης Καραφωτιάς, ενώ συνόδευσε με το πιάνο η Μάτα Κοτσιώνη.

Παιδική Χορωδία του Δήμου Μεγάρων


Η παιδική χορωδία του Δήμου Μεγάρων, ιδρύθηκε το 1996 από τη σημερινή της Μαέστρο Μαριλία Ηλία και έχει ενεργή συμμετοχή στις εκδηλώσεις της πόλης των Μεγάρων.

Έχει δώσει συναυλίες σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, με αποκορύφωμα το μέγαρο Μουσικής Αθηνών, που μετέδωσε η τηλεόραση της ΕΡΤ στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό, μέσω δορυφορικού κυκλώματος.Στην εκδήλωση παραβρέθηκε, εκτός από τον Δήμαρχο Τρίπολης Γιάννη Σμυρνιώτη, και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κωνσταντίνος Ταλούμης, ο οποίος και πρόσφερε την ανθοδέσμη στην Μαέστρο της παιδικής χορωδίας Μεγάρων Μαριλία Ηλία


Παιδική Χορωδία του Δήμου Ναυπλίου

Η παιδική χορωδία του Δήμου Ναυπλίου δημιουργήθηκε τον Φεβρουάριο του 2003 και μέχρι σήμερα έχει κάνει περισσότερες από εξήντα εμφανίσεις, εντός και εκτός Ναυπλίου. 

Κορυφαίες συμμετοχές είναι στη συνάντηση παιδικών χορωδιών "τα νιάτα τραγουδούν" της Στέγης Ελληνικών Χορωδιών στην Αθήνα, η συμμετοχή της στο φεστιβάλ χορωδιών στο Δήμο Μεγάλου Αλεξάνδρου στο νομό Πέλλας, η συναυλία με την ορχρήστρα Μίκης Θεοδωράκης στο Ναύπλιο κ.α.

Στις 21/7/2013 η χορωδία θα τραγουδήσει τα παιδικά μέρη σε παγκόσμια πρώτη εκτέλεση του έργου του Βαγγέλη Παπαθανασίου που θα γίνει και θα ηχογραφηθεί στο Ναύπλιο. 

Διευθυντής από ιδρύσεώς της είναι ο Γιάννης Νικολόπουλος, ενώ στο πιάνο συνόδευσε η Δήμητρα Σαγκιώτη.

Η πρόεδρος του ΝΠΔΔ του Δήμου Τρίπολης Χριστίνα Ζαμπαθά, αφού προσέφερε την ανθοδέσμη στον Διευθυντή της παιδικής χορωδίας του Δήμου Ναυπλίου Γιάννη Νικολόπουλο, συνεχάρη όλα τα παιδιά αλλά και την Χορωδία Τρίπολης για την διοργάνωση αυτής της ωραίας εκδήλωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου