12 Απριλίου 2014

5ο Θρησκευτικό Φεστιβάλ Χορωδίας Τρίπολης

Με τα πολυφωνικά τους σύνολα, συμμετείχαν οι Χορωδίες  ΝΙΚΑΙΑΣ,  ΔΗΜΟΥ ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟΥ και ΤΡΙΠΟΛΗΣ στο 5ο Χορωδιακό Θρησκευτικό Φεστιβάλ της Χορωδίας Τρίπολης που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή το βράδυ 11/4/2014 στο Μαλλιαροπούλειο  Θέατρο.

Η εκδήλωση τελέστηκε υπό την αιγίδα της Ι.Μ. Μαντινείας και Κυνουρίας, ενώ συνδιοργανωτής ήταν ο Δήμος Τρίπολης.

Την εκδήλωση άνοιξε η ιστορική Χορωδία Νίκαιας με μαέστρο τον κ. Κασφίκη Γεράσιμο όπου μεταξύ άλλων ερμήνευσαν ύμνους όπως: "Την κοινήν Ανάστασιν",  "Ιδού ο Νυμφίος", "Σήμερον Κρεμάται" κ.α.

Η μικτή Χορωδία του Δήμου Παπάγου-Χολαργού την οποία συνόδευσε στο πιάνο η κ. Πόπη Μάλφα και υπό τη διεύθυνση του κ. Σταύρου Μπερή, ερμήνευσε με μοναδικό τρόπο το "Άγιος Κύριος Σαβαώθ", " Σε Υμνούμεν", "Τον Νυμφώνα σου Βλέπω" και το "Τροπάριον της Κασσιανής Μοναχής".


Τέλος, από τη Χορωδία Τρίπολης που διηύθυνε ο κ. Μιχάλης Γαργαλιώνης, οι παρευρισκόμενοι άκουσαν  τους Βυζαντινούς ύμνους "Επί Σοι Χαίρει" και  "Άγιος Κύριος Σαβαώθ"  καθώς και "Του δείπνου Σου του μυστικού" και τα Εγκώμια "Η Ζωή εν Τάφω", "Άξιον Εστίν" και "Αι Γεννεαί πάσαι", σε επεξεργασία του Μαέστρου της χορωδίας.Στην εκδήλωση αυτή, η Χορωδία Τρίπολης τίμησε τον Δήμαρχο Παπάγου-Χολαργού κ. Ξύδη Βασίλη.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου