15 Οκτωβρίου 2016

“Ένα όμορφο φωτογραφικό ταξίδι στη Γορτυνία", ο διαγωνισμός φωτογραφίας της εφημερίδας “Γορτυνία”







Με περισσότερες από 400 συμμετοχές ολοκληρώθηκε ο 2ος διαγωνισμός φωτογραφίας που διοργάνωσε η εφημερίδα “Γορτυνία”.

Οι συμμετέχοντες μας μετέφεραν με τις εικόνες τους, σε μοναδικά μέρη.
Στο ταξίδι αυτό, είδαμε κοπάδια προβάτων που με πολύ κόπο διατηρούν οι εναπομείναντες κτηνοτρόφοι της Γορτυνίας… θερίσαμε… αλωνίσαμε…μαζέψαμε ελιές…  είδαμε δικούς μας ανθρώπους… συναντήσαμε σεβάσμιες μορφές… επισκεφτήκαμε τα μοναστήρια μας… απολαύσαμε το ηλιοβασίλεμα…  ήπιαμε νερό στις πηγές,… μετρήσαμε τ΄άστρα τ΄ουρανού … περπατήσαμε στα χιόνια…



Το έργο της Κριτικής Επιτροπής που την αποτελούσαν οι: 1. Σωτήρης Λαμπρόπουλος, Σκηνοθέτης - Δ/ντής Σχολής Κινηματογράφου - Τηλεόρασης Λυκούργου Σταυράκου,  2. Βασίλης Κουτρουμάνος, Ταμίας της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδος & Υπεύθυνος Φωτογραφίας της εφ. «Γορτυνία» και 3. Κώστας Καλύβας, Δημοσιογράφος – Ιδρυτής της εφημερίδος «Γορτυνία», σίγουρα θα ήταν δύσκολο, μιας και κάθε φωτογραφία είχε κάτι το ιδιαίτερο. Ήταν ένα κομμάτι της αγαπημένης μας Γορτυνίας.
Συγχαρητήρια σε όλους, διοργανωτές και συμμετέχοντες!

Οι νικητές του διαγωνισμού:

1ο ΒΡΑΒΕΙΟ
ΚΩΣΤΑΣ ΝΙΤΣΟΣ


2ο ΒΡΑΒΕΙΟ
ΜΑΡΙΑ ΤΣΙΤΟΥΡΑ


3ο ΒΡΑΒΕΙΟ
ΝΤΙΝΑ ΤΟΥΜΠΕΚΗ



ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΟΙΝΟΥ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ



ΒΡΑΒΕΙΑ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Τα βραβεία της κριτικής επιτροπής (2 αυτή τη φορά) ήταν από τις φωτογραφίες που δεν επιλέγησαν στις 30 δημοφιλέστερες. Θέλοντας να δώσει έμφαση στους δύο παράγοντες που μπορούν να δώσουν ώθηση στη Γορτυνία, τον τουρισμό και την παραγωγή του ελαιολάδου, καθώς η φετινή χρονιά σημαδεύτηκε από την κορυφαία βράβευση του γορτυνιακού λαδιού για τις μοναδικές του ευεργετικές ιδιότητες, από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας USA, ανέδειξε νικητές τους:

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟ 


και
ΚΕΟΠΑΤΡΑ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΥ









1 σχόλιο: