9 Ιουλίου 2012

"να έλειπε το βύσσινο"






"Να έλειπε το βύσσινο" ακούστηκε η γυναικεία φωνή, από την αίθουσα των επειγόντων περιστατικών του Νοσοκομείου, δίνοντάς μου έτσι τον τίτλο για τις φωτογραφίες με τη βυσσινάδα, που έφτιαξε η γυναίκα μου και ήδη είχα αποθηκεύσει στο "πρόχειρο".
Εποχή του βύσσινου τώρα και όσες νοικοκυρές ασχολούνται με την παρασκευή γλυκών κπλ. δεν χάνουν την ευκαιρία να φτιάξουν γλυκό βύσσινο και βυσσινάδα. 


Η πρόταση για το μάζεμα των βύσσινων, έπεσε από την κουμπάρα μας Σοφία και η γυναικεία παρέα ξεκίνησε πρωί, για το κτήμα του πατέρα της, του κυρ΄ Γιώργου, στις Ρίζες Τεγέας.
-"Με μπελαλίδικη δουλειά μπλέξατε" τους λέει η κυρία Μαρία, η οποία τους έδωσε και τη συνταγή.
Πάνω-κάτω η συνταγή για τη βυσσινάδα είναι η ίδια. Το "μυστικό" όμως της κυρίας Μαρίας, βρίσκεται στην διατήρηση του χρώματος. Για να διατηρηθεί το χρώμα της βυσσινάδας, λέει, αφού αυτή γίνει, πρέπει να παγώνει αμέσως σ΄ένα δοχείο με παγωμένο νερό.
Κι όντως, η βυσσινάδα, βγήκε πρώτη!
Όμως προσοχή! Επειδή είναι "μπελαλίδικη" δουλειά και προκειμένου ν΄αποφύγετε την επίσκεψη στο γιατρό με οσφυαλγία, απ΄την ορθοστασία και την κούραση, λάβετε τα μέτρα σας! Για να μην πείτε στο τέλος "να έλειπε το βύσσινο"




1 σχόλιο: